Projecten - TABERS

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Projecten

Enkele projecten en producten ontwikkeld binnen Technisch Advies Buro ERS.

Rondingsslijpmachine (Serie)
Vanuit verschillende grote schaatshandelaren die wereldwijd verkopen, is de vraag gekomen naar een nieuw type rondingsslijpmachine. Een rondingsslijpmachine is een apparaat waar de ronding van het mes naar wens wordt geslepen, dit moet niet verward worden met het slijpen van de schaatsen om het ijzer scherp te maken. De ronding is noodzakelijk voor schaatsers om te kunnen sturen op het ijs.

Binnen ERS is daarom een nieuwe volautomatische machine ontwikkeld waarmee schaatsen op de 100ste nauwkeurig gerond kunnen worden.

Stansboormachine (Special)
Deze machine is speciaal ontwikkeld voor is transportbandenindustrie. Door middel van stansen en boren worden gaten op 100ste millimeter nauwkeurig in doek- en staalbanden gemaakt. Banden van 8 ton worden uitgerold, bewerkt en automatisch weer opgerold. Met de door ons ontwikkelde software kan elk mogelijke gaten profiel worden ingegeven.

Inpakmachine (Special)
Voor een klant is op aanvraag een speciale inpakmakchine ontwikkeld. Deze machine pakt vol automatisch profielen in met papier. Deze machine is in staat de speciale profielen één meter per seconde in te pakken. Voor deze klant heeft dit gezorgd voor een hogere productie van de speciale profielen.

Warmtewand (Testfase)
Deze spijkerbare warmte/koelingswand is een innovatieve oplossing voor energie besparende gebouwen. Door TNO onderzoek is gebleken dat deze wand als een innovatieve oplossing bestempeld voor kleine en grote ruimtes en gebouwen. Er is aangetoond dat bij een aanvoertemperatuur van circa 35 graden warmtestromen van maximaal 80 W/m2 worden gemeten op het oppervlak. Daarnaast is de warmteverdeling over het gehele oppervlak van de wand gelijk en bied deze wand enorme mogelijkheden binnen toekomstige duurzame projecten.

SPEERSskate Revolution schaats (Serie)
Dit klapmechanisme is een ware revolutie op schaatsgebied sinds de klapschaats! Met een ultiem bochtgevoel is geen enkele bocht meer een probleem. Dit onderstel geeft, door zijn perfecte stuureigenschappen, een uitermate gecontroleerd gevoel op het rechte eind.
Deze schaats is volledig binnen ERS ontwikkeld voor SPEERSskate.

Schaatsslijpblok (Serie)
Een schaatsslijpbank gemaakt om te doen wat een schaatsslijpbank hoort te doen.  Alle functies zijn verwerkt in deze bank, door het slimme design kost het inspannen van de schaats een stuk minder tijd. Met gebruik van één sleutel kan de schaats worden gespannen. Met deze zelfde sleutel kan het slijpblok tot een klein pakket worden verwerkt.

 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu